Welkom op mijn blog!!



Het concept 23 dingen is mijn inziens een briljant idee om mensen op een redelijk simpele wijze de technische hulpmiddelen t.b.v gemeenschapsvorming aan te leren. Waar het op neer komt, is de mensen leren om te gaan met middelen waarmee ze op de digitale snelweg met elkaar van gedachten en beelden kunnen wisselen. Dit proces bevordert saamhorigheid, efficientie en motiveert mensen samen op zoek te gaan naar oplossingen of nieuwe werkwijzen.

De cursus zelf is geen magisch middel om een bibliotheek verder op de digitale snelweg te krijgen, maar het is wel de basis voor medewerkers van bibliotheken om op de digitale snelweg met anderen van gedachten, beelden en ervaringen te wisselen. Een vervolg op deze bouwsteen kan een cursus over concrete web 2.0 "bibliotheek" toepassingen zoals vob sitegenerator, gids, aquabrowser, videomodule, aladin, ikwilietsleren enz zijn.

De cursus 23 dingen is voornamelijk een doet-het-zelf cursus. Ik zal in mijn groep de mensen begeleiden en waar nodig helpen, maar het is de bedoeling dat mensen spelenderwijs zelf leren experimenteren. Ik zal voor de 23 dingen wel deze blog gebruiken om de basis elementen op een rij te zetten.

Ding #7 Flickr verder ontdekken

in ding #7 hebben we de opdracht te experimenteren met verschillende third party tooltjes te experimenteren. De keuze uit de verschillende tooltjes voor flickr is oneindig.

Ter illustratie flickriver, een tooltje waarmee je in een frame tot wel 500 fotos onder elkaar kunt presenteren.



Zo zijn er meer tooltjes. Experimenteer met de verschillende tooltjes. De mogelijkheden zijn haast onbeperkt.

Ding #6 Flickr

Ik heb in het verleden vaker met sites zoals flickr gewerkt. Handig als je ergens bent waar geen fotoprogramma voor handen is, of wanneer je snel over het net de foto met een ander wilt delen. In ding #6 hebben we de opdracht met flickr te experimenteren. Om in te loggen op flickr moet je wel een yahoo account aanmaken, of tijdelijk gebruiken maken van het account van Rob.

Zoek een foto op flickr op een andere willekeurige site, vraag de eigenschappen van de foto op en kopieer de link. Terug naar dit scherm, zie de werkbalk die begint met b en eindig met een fimstrip. Kies de een laatste object. Dat is namelijk de optie om een foto in het bericht te voegen. je hebt vervolgens twee keuzes, een foto vanuit je pc opladen of vanuit een link. Je kunt hier de link plakken. De foto wordt zoals je onder ziet opgeladen.


Bron: Flickr